Otsikkobanneri - Työnhaun asiakirjat

Yhtä merkittävimmistä rooleista työnhaussa näyttelevät hakijan CV eli ansioluettelo sekä erilaiset hakemuskirjeet ja -lomakkeet. Tässä moduulissa saat tietoa ja vinkkejä siitä, miten näytät hakupapereissasi parhaat puolesi sekä herätät rekrytoijan mielenkiinnon ja pääset keskustelemaan rekrytoijan kanssa työhaastatteluun.

Moduulista löydät sekä videomateriaalia, vinkkilistoja että täytettäviä tehtäväpohjia omien työnhakuasiakirjojesi tekemisen ja sanoituksen kohdentamisen tueksi. Voit käydä systemaattisesti läpi koko moduulin kohta kohdalta tai valita itseäsi eniten kiinnostavat teemat tarjolla olevista materiaaleista. Moduulin lopusta löydät myös linkkejä ja vinkkejä syventävään lisämateriaaliin, mikäli jokin aihe jää kiinnostamaan vielä varsinaisia Pitkospuita pidemmälle.

IHAN ENSIMMÄISEKSI

Ennen kuin aloitat työnhakupapereiden kirjoittamisen, tutustu näihin kuuteen vinkkiin ja ota ne hyötykäyttöön:

Linkki videoon: Ennen kuin alat kirjoittamaan - Johdanto

Linkki videoon: Vinkki 1 - Itsetuntemus ja perehtyminen

Linkki videoon: Vinkki 2 - Salapoliisityö

Linkki videoon: Vinkki 3 - Verkostoidu

Linkki videoon: Vinkki 4 - Ota yhteyttä, SOITA!

Linkki videoon: Vinkki 5 - Informaatiohaastattelu

Linkki videoon: Vinkki  6 - Kerätty tieto hyötykäyttöön

Kuva: CV:n läpikäyntiä

CV ELI ANSIOLUETTELO

Vakuuttava CV kokoaa selkeään muotoon perustietosi, ydinosaamisesi, historiasi ja aikaansaannoksesi. Hyvä CV herättää rekrytoijan kiinnostuksen ja vakuuttaa hänet myös sinun kiinnostuksestasi kyseistä tehtävää ja organisaatiota kohtaan. Perinteisen CV:n lisäksi voit tuoda samoja asioita esiin esimerkisi videon tai käyntikortin muodossa. Alta löydät tarkempia vinkkejä vakuuttavan CV:n laatimiseen:

Linkki videoon: Vakuuttava CV

PDF-tiedosto: Check list - Vakuuttava CV

Löydät erilaisia esimerkkejä korkeakoulutetun työnhakijan CV:stä Urapedian CV-sivulta.

Esimerkiksi Canvassa ja Word-ohjelmassa on valmiita pohjia, joiden myötä saat ansioluettelostasi visuaalisesti edustavan. Sähköisesti lähetettäessä CV kannattaa aina muuttaa ensin pdf-muotoon, jotta vastaanottaja saa sen varmasti avattua ja se aukeaa asettelultaan oikein. Ennen lähetystä CV on hyvä luetuttaa jollakin tuttavallasi tai vaikkapa entisellä kollegallasi.

Linkki videoon: CV:n eri muodot

Vinkkivideoita verkossa:

Muutama esimerkki video-CV:istä:

PDF-tiedosto: Mini-CV

TYÖHAKEMUS

Työhakemus on CV:n aisapari, joka kohdennetaan vielä vahvemmin haettavaan tehtävään ja organisaatioon. Ohjeet ja työkalut toimivan ja haastatteluun johtavan työhakemuksen kirjoittamiseen löydät alta.

Linkki videoon: Työhakemus

PDF-tiedosto: Hakemusohje

Täytettävä PDF-tiedosto: Piilotyöpaikat, taustatyö hakemusta varten

 

SYVENTÄVÄ LISÄMATERIAALI

Alta löydät webinaaritallenteen, jossa käsitellään vakuuttavan CV:n sisältöä englanniksi.

Linkki webinaaritallenteeseen: Making an Effective CV

Syventävää verkkomateriaalia:

Vakuuttavat työnhakuasiakirjat toimivat pääsylippunasi työhaastatteluun ja lopulta toivomaasi työhön. Katso vielä, miten asia tiivistetään moduulin yhteenvedossa.

Linkki yhteenvetovideoon: Työnhaun asiakirjat

Jatka matkaasi Pitkospuilla alla olevia bannereita klikkaamalla:

Linkki moduuliin 1 - Proaktiivinen työnhaku Linkki moduuliin 2 - Oma osaaminen ja urapolku Linkki moduuliin 3 - LinkedIn ja some työnhaussa Linkki moduuliin 4 - Työnhaun asiakirjat Linkki moduuliin 5 - Haastattelusta työsuhteeseen