Otsikkobanneri - LinkedIn ja some työnhaussa

Tämä moduuli perehdyttää sinut LinkedIn-verkkoyhteisöpalveluun, joka toimii kiinnostavana osaajatietokantana urapolun eri vaiheissa. LinkedIn on toimiva somekanava proaktiivisessa työnhaussa, piilotyöpaikkoja kartoittaessa sekä mielenkiintoisten tahojen kanssa verkostoituessa. Löydät moduulista vinkkejä ja työkaluja vakuuttavan LinkedIn-profiilin luomiseen sekä sosiaalisen median hyödyntämiseen oman asiantuntijuuden näkyväksi tekemiseen. Moduulin lopusta löydät syventävää lisämateriaalia LinkedIn:n käytöstä ja oman osaamisen brändäyksestä.

KOLME OLENNAISTA ASIAA LINKEDINISTÄ - OTA HALTUUN!

LinkedInin hyödyntämisessä kannattaa ottaa alla olevat vinkit kokonaisvaltaisesti haltuun. Perehdy vetovoimaisen profiilin rakentamiseen, ammatilliseen verkostoitumiseen sekä aktiiviseen, henkilöbrändiä rakentavaan toimimiseen somessa. Nämä osa-alueet vaikuttavat löydettävyyteesi ja tukevat hyvin proaktiivista työnhakuasi.  

Linkki videoon: LinkedIn - Profiili

Linkki videoon: LinkedIn - Verkostoituminen

Linkki videoon: LinkedIn - Aktiivisuus

Ota täytettäväksesi alla oleva kattava muistilista asioista, jotka kannattaa laittaa LinkedInissä ajan tasalle.

Täytettävä PDF-tiedosto: LinkedIn-muistilista

LINKEDIN PROAKTIIVISEN TYÖNHAUN VÄLINEENÄ

Vaikka LinkedIn ei ole perinteinen työnhakusivusto, se on myös työnhakijalle todella tehokas toiminta-alusta: Voit saada suoria työtarjouksia, tehdä yritys- ja työpaikkahakuja, asettaa hakuvahteja sekä hakea työtehtäviä suoraan LinkedIn profiililla. Urapolun kaikissa vaiheissa LinkedIn on erinomainen ammatillisen verkostoitumisen ja keskustelujen alusta.  

Linkki videoon: LinkedIn - Paikkahaut ja hakuvahdit

Täytettävä PDF-tiedosto: Seuraa ja verkostoidu

Kuva puhelimesta ja eri some-palveluista

OMAN ASIANTUNTIJABRÄNDIN LUOMINEN SOMESSA

LinkedInissä voit esitellä laajasti ja monimediaisesti osaamistasi ja ammatillisia kiinnostuksen kohteita, sekä muun muassa saada suosituksia entisiltä esimiehiltä, työkavereilta, opinnäytetöiden ja harjoittelujen ohjaajilta. LinkedIn-profiili kannattaa pitää ajan tasalla ja samassa linjassa niin työnhakuasiakirjojen kuin muiden käyttämiesi somepalveluidenkin kanssa. Huomaathan, että työnantajat tekevät nykyisin rekrytointikampanjoita kaikissa keskeisissä somekanavissa.

Linkki videoon: Sosiaalinen media ja työnhakijan henkilöbrändi

Täytettävä PDF-tiedosto: Sinun henkilöbrändisi

SYVENTÄVÄ LISÄMATERIAALI

Käytännön vinkkejä oman osaamisen hahmottamiseen ja sanoittamiseen saat esimerkiksi alla olevasta webinaaritallenteesta.

Linkki webinaaritallenteeseen: Osaamisen konkretisointi

Syventäviä sisältöjä verkossa:

Nykyaikainen työnhaku on laajentunut sosiaalisen median alustoille. Etenkin LinkedIn tarjoaa mahdollisuuden tuoreellekin osaajalle verkostoitua uusien henkilöiden kanssa sekä tulla löydetuksi osaajana ja hyvänä tyyppinä. Tärkeää on tietysti seuraavaksi tarkistaa, että LinkedIn-profiili on linjassa myös työnhaun asiakirjojen sekä työhaastatteluissa kertomiesi asioiden kanssa. Katso vielä, miten moduulin ydinasiat tiivistetään moduulin yhteenvedossa.

Linkki yhteenvetovideoon: LinkedIn ja some työnhaussa

Jatka matkaasi Pitkospuilla alla olevia bannereita klikkaamalla:

Linkki moduuliin 1 - Proaktiivinen työnhaku Linkki moduuliin 2 - Oma osaaminen ja urapolku Linkki moduuliin 3 - LinkedIn ja some työnhaussa Linkki moduuliin 4 - Työnhaun asiakirjat Linkki moduuliin 5 - Haastattelusta työsuhteeseen