SUORAHAKU

Suorahaku eli headhunting tarkoittaa työnantajan aloitteesta tapahtuvaa sopivien ehdokkaiden etsimistä avoimeen työtehtävään. Haku voidaan toteuttaa joko suoraan työnantajayrityksen tai useimmiten toimeksiannon saaneen suorahakuyrityksen toimesta.

Paikkaan sopivia ehdokkaita etsitään aktiivisesti esimerkiksi LinkedInistä, julkisista tiedonlähteistä tai headhunterin valmiista verkostoista. Potentiaalisiin ehdokkaisiin otetaan suoraan yhteyttä, kerrotaan tarkemmin työmahdollisuudesta ja tiedustellaan heidän kiinnostustaan kyseiseen tehtävään. Mikäli suorahaun toteuttaa alaan erikoistunyt yritys, hoidetaan myös haastattelut useimmiten heidän toimestaan, jonka jälkeen sopivimmat kandidaatit esitellään asiakkaalle, joka tekee lopullisen rekrytointipäätöksen.

Headhunting on yleistynyt rekrytointitapana, ja sitä käytetään nykyään yhä enemmän myös asiantuntijatason paikoissa, perinteisemmin headhuntingiin liitettyjen ylemmän johdon positioiden lisäksi.

Uutta työtä etsivä asiantuntija tai esimies voi myös itse tehdä paljon sen eteen, että tulisi headhunterin löytämäksi. Hyviä peruslähtökohtia on esim. Linkedinissä omaan profiiliin ja verkostoon panostaminen sekä oman alan ja alueen suorahakuja toteuttaviin yrityksiin tutustuminen osoitteessa suorahakuyritykset.fi. Katso myös alta webinaaritallenteelta suorahakuyrityksen edustajan vinkit työnhakijalle. 

Webinaaritallenteita aiheesta: